Mithrandir

Welcome

Mithrandir kennel breeds Border Collies in a small scale.

At "Mithrandir" I breed, train, and title my dogs as a hobby, and as a labor of love for the breeds. The goal of my breeding program is to produce dogs that excel in dog sports and/or as the perfect family companion. Whatever brings you to your search for a dog, I hope that the information provided here will excite you about the possibilities of owning a Mithrandir dog.

We are located in Espoo, Finland.Mithrandir kennel kasvattaa bordercollieita erittäin pienimuotoisesti kotioloissa.

Mithrandir'ssa kasvatan, koulutan ja kilpailen koirillani harrastuksenani ja rakkaudesta näihin rotuihin. Koirat ovat tuoneet elämääni monta unohtumatonta hetkeä ja uusia ystäviä. Koirasi antaa sinulle paljon: Se antaa sinulle kaikkensa, joten anna sinäkin sille sen ansaitsema hyvä elämä.

Sijaitsemme Espoossa, Suomessa.

 

Litters / Kasvatit

Täällä esitellään kaikki Mithrandir-pentueet. Meillä on pentueita hyvin harvakseltaan. Emme ole sanan varsinaisessa merkityksessä mikään "kennel", sillä meillä ei ole jatkuvasti pentuja. Jokainen pentue on tarkkaan harkittu ja suunniteltu: Käytämme paljon aikaa pentuihin silloin kun meillä niitä on. Kiinnitämme erityistä huomiota pentujen varhaiseen virikkeistämiseen.

Olen saanut kennelnimen Mithrandir 12.12.2000 eli 22 vuotta sitten! Kahteenkymmeneenkahteen vuoteen mahtuu vain kuusi pentuetta. Ensimmäinen pentue oli A-pentue v. 2006 saksanpaimenkoiria. Seuraavat pentueet ovat olleet bordercollieita: B-pentue v. 2008, C-pentue v. 2013, D-pentue v. 2017, E-pentue v. 2018 ja F-pentue v. 2020.

Tänä aikana olen käynyt hyväksytysti myös kaikki Suomessa tarjolla olevat kasvattaja/jalostusneuvojakurssit, paitsi en ns. Sukokan kasvattaja-akatemiaa. Nyt uusimpana olen hakenut oppia eläinten operantista kouluttamisesta eli kohta olen käynyt myös kaikki modernit koirankoulutus/kouluttajakurssit.

En todellakaan ajattele tietäväni kaikkea bordercollien jalostamisesta, joten samalla nöyrällä ja hitaalla kasvatustahdilla jatketaan eteenpäin, selvitetään vastauksia viisaammilta ja seuraillaan mielenkiinnolla, mitä kaikkea uutta tiede jalostamisen avuksi tulevaisuudessa kehitteleekään. Olen hyvin kiitollinen ystävilleni ja tutuille, joilta olen voinut kysyä neuvoja kaikissa koiriin liittyvissä asioissa.

Mikäli olet kiinnostunut tulevista pentusuunnitelmistamme, käy kurkkaamassa Pentuja-sivulta viimeisimmät tiedot tulevasta pentueesta.

Tarkempia tietoja kasvateistani esim. terveydestä annan kiinnostuneille sähköpostitse kennel.mithrandir [at] gmail.com. Ota rohkeasti yhteyttä!

A-litter/A-pentue

 
6.2.2006 5 m/u + 2 f/n,
German Shepherd Dog/saksanpaimenkoira:
Huan vom Talka Marda - Patricia von der Fasanerie

B-litter/B-pentue

 
17.12.2008 2 m/u + 2 f/n,
Border Collie/bordercollie:
Cmm's Ed - Emenems Gem

C-litter/C-pentue

 
15.2.2013 3 m/u + 3 f/n
Border Collie/bordercollie:
Vallhunden Tom - Borderness Jippii

  

D-litter/D-pentue

 
15.10.2017 2 m/u + 0 f/n
Border Collie/bordercollie:
Astra Benji - Ravlundha Lady

  
  

E-litter/E-pentue

 
7.8.2018 5 m/u + 1 f/n
Border Collie/bordercollie:
Storm - Mithrandir Cassandra

  
     

F-litter/F-pentue

 
20.1.2020 3 m/u + 3 f/n
Border Collie/bordercollie:
Every Kingdom Nothing Else Matters - Dreaming of You Pirouette to Mithrandir

  
  

Periaatteet

Pic 11

Toivon, että pennut pääsevät aktiivisiin, harrastaviin, vastuuntuntoisiin, pysyviin ja aidosti rodusta kiinnostuneisiin koteihin, joille koira on perheenjäsen. Toivon myös, että kasvattini terveystutkitaan virallisesti PEVISAn osalta 1-2 vuoden ikäisenä.  

Kasvatustavoitteet

Pic 12

Mielestäni jokainen kasvattaja voi miettiä omalta osaltaan, mitä voisimme tehdä jalostuksen ohjaamiseksi roduissamme. Quo vadis Mithrandir? (= Mikä on suunta Mithrandir?)

Lue lisää