Äiti ja poika eli Mitzi-II & Viggo

Mitzi-II

Brainwaiwe's Kitty
 
 
 

Asphagens Don

Jack  

Kongahälla Kelly  

Nezzy

Ravlundha King

Tessie
 


Meten sukutaulun löydät Suomen Kennelliiton KoiraNet-tietokannasta. Tällä sivulla esitellään Meten sukutaulusta löytyviä koiria.

Isän puolelta - Anton

ISÄNISÄ REGV1202/98 s. 1998-02-10 mv (lk) lonkat UA (UA = utan anmärkning eli ei huomautettavaa, terve), silmät aikuispeilattu terveiksi
GK VALLH PR S LCH S(VALL-N)CH Viggo, Antonin isä on ruotsalainen, lyhytkarvainen bordercollie uros. Viggo oli erittäin nopea, kevyehkö, jolla oli hyvin intensiivinen, voimakas tapa työskennellä. Viggo oli Ruotsin tottelevaisuusvalio ja paimennusvalio naudoilta. Kasvattajansa Sofie Åkerbergin mukaan se oli "jos mahdollista, niin vielä parempi kuin emänsä, KANS & POHJ TVA S KVA Gk Vallh Pr Mitzi ". Viggon päälaji oli paimennus, jossa se kilpaili Ruotsissa ylimmässä luokassa, saavutuksena mm. Ruotsin Mestaruus -hopeaa nautapaimennuksessa v. 2002. Se oli myös Ruotsin Tottelevaisuusvalio, v. 2001 se oli SM-4 tokon Ruotsin Mestaruus -kisoissa, ja varakoirakko Ruotsin tokomaajoukkueeseen. Viggo oli vilkas ja hyväkuntoinen aivan viime metreille asti. Se lopetettiin 13-vuotiaana kuonossa olleen kasvaimen takia, joka loppumetreillä vaikeutti sen hengitystä.

ISÄNISÄNISÄ REGV1600/92 s. 1992-10-04 tri (pk) lonkat UA, silmät aikuispeilattu terveiksi
GK VALLH PR Nötvallen's Skipper on erittäin hyvää paimensukua ja sen suvussa on useita paimennusvaliota. Skipper kisasi Ruotsissa ylimmässä luokassa paimennuksessa ja sen kummatkin vanhemmat ovat Ruotsin Paimennusvalioita. Se on myös jättänyt Ruotsissa useita KVA/TVA-tuloksen saavuttaneita jälkeläisiä.

ISÄNISÄNEMÄ REGV1031/95 s. 1994-11-06 mv (lk) lonkat UA, silmät aikuispeilattu terveiksi
GK VALLH PR INTLCH NORDLCH S BCH Young Pauls Mitzi-Ii Viggon emä, S KVA KANS & POHJ TVA Mitzi oli Ruotsin parhaita - jollei paras - tokokoira. Se oli mustavalkoinen, pieni, erittäin nopea ja lyhytkarvainen. Sillä oli mm. Ruotsin Mestaruus-kultaa v. 2002, Vuoden Tokokoira-titteli v. 2001, se oli Kansainvälinen ja Pohjoismainen Tottelevaisuusvalio, saaliinaan niin PM- kuin MM-tason mitalejakin; lisäksi se oli käyttövalio hakukokeessa. Mitzi rakasti nouto- ja vauhtiliikkeitä. Sillä oli uskomaton tapa tehdä yhteistyötä ohjaajan kanssa ja se oli helposti koulutettava. Kaikki, jotka Mitzin tunsivat, tietävät sen nopeuden ja iloisen, näyttävän tavan tehdä töitä; sillä on erittäin paljon "moottoria" työn tekoon. Paimennuksessa se ei koskaan antanut periksi. Mitzi rentoutui ollen tavallinen koira työnteon loputtua, kuin napista painamalla. Mitzi eli pitkän terveen elämän yli 16 vuotiaaksi.

ISÄNEMÄ REGV1483/99 s. 1999-06-25 mv (pk) lonkat B, silmät aikuispeilattu terveiksi
GK VALLH PR Brainwaiwe's Kitty (kasv. Andersson Lena, Åmål, Ruotsi) Kitty on suorittanut paimennuksen perusradan GK VALLH PR Ruotsissa ja on elit-luokan tokokoira, yhtä ykköstä vaille S TVA; sillä on useita kakkostuloksia. Kitty on luonnetestattu laukausvarmaksi. Kitty on täyssisko Brainwaive's Krollielle (kotisivu), joka on edustanut Ruotsin toko maajoukkueessa. Kittyn omistaja on keskittynyt lähinnä paimennukseen, mutta Kittyn sisaruksissa on kymmenkunta S/N Tva:ta, jotka ovat lähes kaikki kilpailleet myös maidensa mestaruustasolla, tunnetuimpana ehkä KANS & POHJ TVA Brainwaiwe`s Halley, joka on voittanut niin Norjan Mestaruuden kuin Pohjoismaiden Mestaruudenkin tokossa.

ISÄNEMÄNISÄ N20089/93 s. 1993-04-02 tri (pk) lonkat A
FINLCH GK VALLH PR INTLCH NORDLCH Aico Luonnetestattu laukausvarmaksi. Aico oli erittäin vauhdikas, suorastaan taivaallisen makea, kolmivärinen uros, joka oli Norjan toko maajoukkueessa ja joka on voittanut MM-pronssia ja EM-kultaa tokossa. Aicoa leimasi fantastinen intensiteetti ja työhalu, sen sanotaan olleen tavallisten koirien yläpuolella vauhdikkaana työskentelijänä. Aico oli myös taitava paimenkoira ja se kilpaili paimennuksessa ylimmässä luokassa. Mahtava tässäkin, totta kai, koska voitti Euroopan Mestaruuden paimennuksessa vuonna 1998.

ISÄNEMÄNEMÄ REGV1046/93 s. 1993-01-23 mv (pk) lonkat UA, silmät aikuispeilattu terveiksi
GK VALLH PR LP S LCH Brainwaiwe's Bonnie Kittyn emä on S TVA GK VALLH PR Brainwaiwe's Bonnie. Bonnie kilpaili tokossa ollen Ruotsin tottelevaisuusvalio ja suoritti paimennuksen perusradan hyväksytysti.

Äidin puolelta - Miloo

ÄIDINISÄ REGV1465/97 s. 1997-06-26 mv (pk) lonkat UA, silmät aikuispeilattu terveiksi
GK VALLH PR LP S LCH GK VALLH PR SAG(HOPP)CH SAGCH Asphagens Don Miloon isä Don oli Ruotsin menneiden vuosien agilityn huippunimiä, jolla oli titteleinään S & N & DK AVA Gk Vallh Pr ja se kvalifioitui myös paimennuksessa Ruotsin mestaruuskilpailuihin (muttei startannut). Don oli korkeasti meritoitunut myös agilityssä: Don on voittanut agilityn Ruotsin mestaruuden kaksi kertaa, ja kerran Pohjoismaiden Mestaruuden. Don osallistui Ruotsin maajoukkueessa agilityn pohjoismaisiin ja maailmanmestaruuskilpailuihin. Donin jälkeläisiä on mm. vuoden 2006 agilityn Maailmanmestari ja Pohjoismaiden Mestari. Don onkin periyttänyt voimakkaasti jälkeläisilleen temperamenttista ja hyvin työhaluista luonnettaan. Muutoin Don on hyvin mukava koira, rauhallinen ja tasapainoinen. Don oli cea-kantaja geneettisesti. Don agilityssä video.

ÄIDINISÄNISÄ REGV1271/96 s. 1991-04-14 mv (pk) lonkat UA, silmät aikuispeilattu terveiksi
GK VALLH PR Jack Jack toimi paimenkoirana, kilpaili paimennuksessa ja kävi muutamassa koiranäyttelyssä.

ÄIDINISÄNEMÄ REGV1581/94 GK VALLH PR LPI Kongahälla Kelly s. 1994-6-17 mv (pk) lonkat UA, silmät aikuispeilattu terveiksi
Kelly läpäisi paimennuksen perusradan ja kilpaili tokossa.

ÄIDINÄITI REGV1323/97 s. 1997-3-27 tri (lk) lonkat UA, silmät aikuispeilattu terveiksi
GK VALLH PR LPI LPII LPIII S LCH Nezzy kasv. Henrik Ivarsson, Sölvesborg
Nezzy oli väriltään tricolor ja turkiltaan lyhytkarvainen. Nezzy oli iloinen, mutta luonteeltaan varma ja vakaa. Nezzy oli Borderness-kennelin kantanarttu. Sillä on ollut 3 pentuetta (N, M ja L). Nezzyllä on ollut menestyksekäs arvokilpailu-ura tokossa ja parhaimpana saavutuksenaan se voitti yksilö- ja joukkuekultaa vuonna 2003. Nezzyllä oli MH-kuvauksesta status laukausvarma. Nezzyllä on terveet lonkat ja silmät. Nezzy läpäisi paimennuksen perusradan ja oli Ruotsin tottelevaisuusvalio. Nezzyn kanssa harrastettiin myös palveluskoiralajeista jälkeä ja hakua ja jäljellä se ehti kilpaillakin. Nezzyn omistaja kuvailee koiraansa kuitenkin niin, että haku oli sille mieluisampaa, koska se rakasti ihmisiä. Nezzy on nk. uusseelantilaista työlinjaa (isänisä tuotu Uudesta-Seelannista), paimennustyyli: kroppapaimentaja. Paimennusharjoituksissa onkin jouduttu kiinnittämään huomiota siihen, että se sahaa liian lähellä laumaa. Nezzy ei siis millään tapaa pelkää eläimiä. Nezzy oli fantastinen koira ennennäkemättömällä työskentelykapasiteetilla ja ihanalla luonteella. Nezzylla oli suuri esineintressi ja taistelutahto. Se oli hyvin sosiaalinen ja rakasti sekä lapsia että aikuisia upottaen heidät koiransuudelmiin. Kaikki Nezzyn sisarukset olivat positiivisia ja helposti koulutettavia. Nezzyn monipuolisuutta ja pentueen suurta koulutettavuutta kuvaa se, että osa pentueesta on puhtaasti tilalla työkoirina ja osa kilpailee tokossa ja palveluskoiralajeissa (pari jopa SM-tasolla). Tämä ei sikäli ole ihme, koska ovathan sen molemmat vanhemmat itse käyttövalioita, äiti lisäksi tottelevaisuusvalio. Nezzy lopetettiin harmittavasti jo 11-vuotiaana nisäkasvainten levittämien etäpesäkkeiden takia.

ÄIDINÄIDINISÄ REGV1052/92 s. 1991-11-05 tri (lk) lonkat UA, silmät aikuispeilattu terveiksi
GK VALLH PR S BCH Ravlundha King "King" läpäisi ruotsalaisen perusradan ollen godkänd vallhund ja lisäksi se oli Ruotsin käyttövalio hakukokeesta. King kilpaili kisauransa aikana jopa 44:ssä ylimmän luokan hakukokeessa, joista kuusi oli SM-kilpailua (1994-1995-1996-1997-1998-1999). Kilpailu-ura alkoi nuorena ja jatkui pitkään. Tulostasosta kertoo, että King keräsi yhteensä 32 cert:iä. Kingin korkeimmat ylimmän luokan hakupisteet olivat 635,50 pistettä. King edusti Ruotsin maajoukkuetta palveluskoirien pohjoismaisissa kilpailuissa vuonna 1995 ja voitti yksilö- ja joukkuemestaruuden. King sai Ruotsin Vuoden Palveluskoira-tittelin vuonna 1995 ja se oli myös Vuoden Hakukoira vuosina 1994 & 1995. King voitti useita aluemestaruustitteleitä Blekingen alueella vuosien varrella.

ÄIDINÄIDINÄITI REGV1521/90 s. 1990-05-11 mv (lk) lonkat UA, silmät aikuispeilattu terveiksi GK VALLH PR S BCH S LCH Tessie "Tessiestä" tuli myös hyväksytyn perusradan suorittaja godkänd vallhund, Ruotsin käyttövalio ja tottelevaisuusvalio. Tessie starttasi yhteensä 11 ylimmän luokan jälkikisoissa ja keräsi yhteensä 4 cert:iä. Tessie voitti aluemestaruuden jälkikoirana Blekingen alueella. Tessie kilpaili yhteensä neljä erikoisvoittajaluokan kisaa tokossa ja ansaitsi Ruotsin tottelevaisuusvalion arvon. Tessien korkeimmat pisteet palveluskoirien jälkikokeen ylimmässä luokassa olivat 602,50 pistettä.

Koirien rekisterinumeroilla löytyy sukutaulutietoja SKK Databasesta, Vallregistä tai Anadunesta.