Anton

Miloo
 

Gallery

 

Isä

nimi: Anton
rekisterinumero: REGV1250/2002
tittelit: GK VALLH PR (hyväksytty paimennuksen perusrata)
terveystulokset: HD B, silmät peilattu terveiksi aikuisena
paimennustulokset: LK1 luokasta lampailta, useita ykköspalkintoja
muut tulokset: PK-jälki voittajaluokka, TOKO alo1
MH kuvattu, tuloskaavake

Meten isä Anton on siis oman koirani Abban, "Mitzin" täysveli. Anton on ruotsalainen, mustavalkoinen, lyhytkarvainen bordercollieuros. Olen maailman onnellisin ihminen, koska Miloon kasvattaja suostui käyttämään Antonia hienolle nartulleen, jotta minä saisin pennun. Anton omaa erittäin suuren työmoottorin ja rutkasti taistelutahtoa.

Muutamia poimintoja Antonin paimennuskisoista vapaasti suomentaen:
"Intensiivinen kuuliainen koira. Hienoa ja maltillista työskentelyä".
"Nopea, tehokas hienoilla tempon muutoksilla. Miellyttävä silmäkoira, jolla kaunis haku, hyvä eläintenkäsittely, hyvin hallittua, hyvin ohjattu."
"Rauhallinen ja upea, ohjaaja ja koira hyvässä yhteistyössä. "

Äiti

nimi: Borderness Miloo II
rekisterinumero: REGV1531/2004
terveystulokset: HD A, silmät peilattu terveiksi aikuisena
tittelit: GK VALLH PR TK1 TK2 S TVA
paimennustulokset: IK1: 2. palkinto
muut tulokset: PK-Jälki, voittajaluokka
MH-kuvattu, tuloskaavake

Miloo on ruotsalainen, mustavalkoinen, lyhytkarvainen bordercollienarttu. Miloo on todella rakastettava koira, hyvin halittava ja se rakastaa lapsia ja aikuisia. Se on sosiaalinen ja työhaluinen, hyvin nopea, ei pelkää kovia ääniä tai ukkosta. Miloolla on suuri esineintressi ja taistelutahto. Miloo on itsevarma, sillä ei ole ongelmia uusissa paikoissa ja se sopeutuu uusiin tilanteisiin välittömästi. Miloo on helppo käsitellä, se on täynnä energiaa töitä tehdessä, mutta rauhallinen ja lunki kotona. MH-kuvauksessa tuli ilmi, että Miloo selviää erinomaisesti eri tilanteista ja ratkaisee ongelmat itse.

Paimennuksessa sillä on hyvä tasapaino, hyvä poispäinajo ja se on peloton. Miloon kanssa kilpaillaan paimennuksessa kansainvälisessä luokassa, lampailla IK1, josta sillä on 2. palkinto. Miloon kanssa harrastetaan paimennusta, tokoa ja pk-jälkeä.

Erikoisuutena Suomen bc-kantaan: Molemmat vanhemmat kantavat verenperintönään mm. uusseelantilaista työlinjaverta, josta on tarkoitus kirjoittaa myöhemmin lisää.