Gallery

About

Jippii or Mette as we call her, d.o.b 17.5.2008, came to us from Borderness kennel in Sweden and I could not be happier to have her. Mette is just one of those pups you dream of. She is a mixture of all the pedigrees I really really like. I am so greatful to be able to bring this great puppy to Finland. This is a once in a lifetime cross of two wonderful pedigree and two great working dogs, Anton - my Mitzi's brother & Miloo. I just had to have a puppy! Mette is a super addition to our family.

Mette is super motivated by both food and toys, look for her in the future! She is always looking for toys to play, chase and carry. With these traits, this wonderful girl loves to work with human and is quick in obedience. I am very excited to continue her training in obedience, but I have more fear of not living up to the potential in this awesome puppy.

I also hope later in the future to take her into the sport of agility. Also, maybe we do some tracking in woods. I look forward to her maturing into a wonderful adult dog and perhaps a friend to Mitzi.

Mette has a personality I adore, she is fun to be around and easy to live with. Mette walked right into my home and heart, and made herself to "home" no problem. She gets along with all my dogs and handles the different situations perfectly.

Unfortunately, Mette's homepage is mostly in Finnish.

Taustaa

Jippii tai Mette kutsumanimeltään s. 17.5.2008 on kotoisin Borderness-kennelistä Ruotsista ja en voisi olla onnellisempi saadessani hänet meille. Mette on sekoitus juuri niitä koiria, joista pidän niin kovasti. Tämä yhdistelmä on ainutlaatuinen yhdistelmä Anton'ia - Mitzin veljeä & Miloo'ta. Minun oli vain pakko saada pentu! Mette on pentu, jota en uskonut koskaan saavani. Mette onkin siis superlisäys perheeseemme.

Mette on todella motivoitunut sekä nameista että leluista. Tulevaisuus koulutuksen saralla näyttää hyvältä. Mette leikkii leluilla mielellään, saalistaa ja kantaa erilaisia tavaroita. Näiden apujen avulla, Mette on erittäin yhteistyökykyinen ihmisen kanssa ja nopea liikkeissään. Meten kanssa näin alkuun on tarkoitus harrastaa tokoa. Olen todella innoissani kouluttamisesta, mutta pelkään, etten osaa tuoda tämänkään koiran täyttä potentiaalia esille.

Meten persoonallisuus vaikuttaa todella mukavalle. Se on aina hauskaa seuraa, helppo ja mukava perheenjäsen. Tuntuu jo melkein, että Mette olisi aina asunut meillä. Tutustu Meten sukuun paremmin sivun ylälaidassa olevien linkkien kautta. Kirjoitin Meten hakureissusta tarinan tänne.

Kaikki viralliset terveystutkimukset ovat parhaat mahdolliset. Metellä on terveet lonkat, kyynärnivelet, koko selkä, olkanivelet ja polvet. Lisäksi se on aikuispeilattu silmistään terveeksi. Mette on CEA, CL & TNS terve geneettisesti. Metellä on normaali purenta, mutta valitettavasti Metellä on pieni hammaspuutos. Mette on aina ollut terveydeltään hyvin perusterve "rakkikoira".

Syksy 2009 & kevät 2010: Meteltä on leikattu tapaturmainen polven suoran nivelsiteen vamma törmäyksen seurauksena. Metellä on takana pitkä toipumis- ja kuntoutusvaihe. Tämä ei ole millään tapaa perinnöllistä. Lisää juttua aiheesta löytyy blogista. Kokonaisuudessaan koiran vakava loukkaantuminen pistää kyllä vähän arvomaailmaa uusiksi. Nyt ne koekentät ja tittelit eivät ehkä ole enää niin suuressa arvossa kuin ennen.

Harrastuskoirana Mette on laukausvarma, eikä pelkää ukkosta tai muita ääniä. Sillä on hirvittävän korkea työmoraali ja taistelutahto. Meten kanssa oli tarkoitus harrastaa ja harrastettiinkin agilityä ja pk-jälkeä, mutta ne on jätetty pois Meten loukkaantumisen takia. Meten kanssa tokoiltiin vähän, mutta nykyään se on kilpailemisesta eläkkeellä, vaikka meidän molempien ilokseni koulutan sitä lähes päivittäin. Mette ei onneksi kilpailuja kaipaa, vaan se on lähinnä meidän ihmisten harmistusta koko asiaan. Tärkeintä on siis, että Mette on tasapainoinen & onnellinen koira ja kenties Metestä on seuraa Mitzille - ja nykyään tyttärelleen Muscalle.